2 Kasım 2010 Salı

UGG


                                                Uyduruk Gösteriş Globalliği





Moda kavramı nedir ya da popülerlik? Sizce son noktası mantığın alabildiği noktada mıdır? Her şey moda oluyor son zamanlarda.. Biri çıkıp iç donunu gösterse, görüp beğenip alacak durumda özenti kesimi:) Olmadı mı sanki zamanında! Avrupa Yakası Dizisinde ki meşhur Gafur'un çizgili pijamasını ne çabuk unuttunuz? :P

İşte geçen kışın başından (yani 2009 yılının sonralarına tekabül eden zamandan) beri süre gelen furya; UGG!!!

ilk gördüğümde buda ne demiştim. Arkadaşımın getirdiği açılım ise ''ev terliği'' olmuştu:) Size boy boy fotolarını göstermekten memnuniyet duyarım ama bilmeyeniniz yok ki.. Bildiğiniz kumaştan dikilme büyük bir çorap gibi, ayağı sıcak tutacağı kesin ama zarafetten sınıfta kalmış:) fakat gençlere bunu anlatmak ne mümkin:) yolda tanımlanamayan nesne bulsalar alıp onuda takacaklar bir yerlerine moda diyee.. Efendim bu kadar şamata yeter diyerek aslında UGG'ların, nasıl bir amaçla kullanıldıklarını anlatayım isterseniz.



Bu tuhaf ayakkabı mı desem bot mu? Bilemedim.. Aslında Avustutalya'da dalgıçların denizden çıktıktan sonra giydikleri bir ısıtıcı rolünü üstleniyorlarmış. Yani donmamak için onları kurtaran bir tür çorap. Sonra nasıl olduysa gündelik hayata taşınmışlar.
Günümüzde normal bir tür kış ayakkabısı haline geldi. Sevenide var, sevmeyenide. Temmennim yakın gelecekte popüler oldu diye daha büyük saçmalıkların yapılmaması.. Yahuu gözümüz buna bile, daha alışamadı ki:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder